Amerika'nın En Zengin Eyaletleri

ABD'de en çok para kazanabileceğiniz eyaletler hangileri?
Amerika Birleşik Devletleri çok büyük bir alana yayılmış çok fazla nüfusa sahip bir ülke. Fakat hem coğrafi hem de nüfus olarak yayılımın esit olmaması ayaletler arasında ekonomik farkliliklar oluşmasına sebep oldugu gibi aynı zamanda eyaletlerin kendi içerisinde farklı ekonomik kosulların olusmasına da neden olmuştur.

En zengin eyaletler denince bunları aslında birbirinden ayırmak biraz zor. Söyle ki; bazi eyaletlerde yasayan zenginlerin sayısı çok fazla, ama bu o eyaletin ekonomik olarak zenginlik üreten bir yer olduğunu göstermiyor. Bazi eyaletlerin ise kendisi cok büyük bir ekonomiye sahip olmasına karsın orada yasayanlarin geliri cok fazla olmuyor.
Burada haneye giren geliri baz alarak en zengin eyaletin neresi olduğunu görecegiz.





1 - MARYLAND  70,000 Dolar
Başkent Washington D.C'nin de içinde bulunduğu bolgede yer alması, konumu ve öteden beri gelen güçlü yatırımlar sayesinde büyük bir ekonomiye sahip olan Maryland Eyaleti savunma sanayinden bilimsel araştırma labatuarlarına yüksek getiriye sahip bir cok endustri kolunda ülkenin önde giden yerlerindendir.

Maryland ekonomisinin kalbinin attığı kent Baltimore
En Zengin Eyaletler ve Amerika'da iş bulunacak yerler


2 - NEW JERSEY  70,000 Dolar
Dogu kıyısının en zengin bolgesinde yer alan New Jersey Eyaleti vergi sisteminin en iyi işlediği ve vergi gelirleninin en doğru amerika-birlesik-devletleri.blogspot.com kullanıldıgı yerlerden birisidir. Eczacılık ve finans başta olmak üzere büyük sirketlerin en çok rağbet ettiği eyaletlerden birisidir.

3 - CALIFORNIA  67,500 Dolar
Anerika'da para genelde Dogudadir fakar Kaliforniya Eyaleti bu zinciri kırmayı başardı. Ekonomik büyüklük olarak Turkiye de dahil pek çok zengin Avrupa ulkesini bile geride bırakan Hollywoo'un beşigi Kaliforniya ozellikle Asya ile ticaret, ulaştırma ve turizm gibi dallarda çok büyük gelire sahiptir.


4 - CONNECTICUT  66,000 Dolar
Kapladığı alan oldukça küçük olmasına ragmen çok büyük yatırımları kendine ceken Connecticut Eyaleti özellikle finans ve dev sigorta şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır.

5 - MASSACHUSETTS 65,000 Dolar
Amerika'nin en gelişmiş yerlerden birisi olan Massachusetts Eyaleti büyük ekonomik güce sahip bir çok uluslasarası dev şirketi kendine cekmeyi başarmıştır. Egitim, biyolojik teknoloji, bilgi teknolojisi gibi katma değeri yüksek bir çok endüstri kolu burada bulunuyor.

Not: Aslında 5. sırada Kolumbiya Bölgesi dedigimiz, sadece başkent Washington'dan oluşan yer var. Fakat burada sadece Eyaletlere yer verdik.

Listedeki diger eyaletlere gelince
6 - NEW HAMPSHIRE 65,000 Dolar
7 - VIRGINIA 63,000 Dolar
8 - HAWAII  63,000 Dolar
9 - MINNESOTA 62,000 Dolar
10 - ALASKA  60,000 Dolar
Kaynaklar: www.census.gov

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler